Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oliveru Frljiću provaljeno u stan u Zagrebu, dosad primio niz prijetnji

07.03.2016.

12:45

Autor: Blanka Uzelac

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Intendantu riječkog HNK Ivana pl. Zajca Oliveru Frljiću provaljeno je u stan u Zagrebu, a isto to dogodilo se i njegovoj djevojci. Frljić ističe da to nije slučajnost jer u posljednje vrijeme neprestano prima prijeteće poruke. O svemu se priopćenjem oglasio i riječki gradonačelnik Vojko Obersnel.

"Bilo je jedno pismo koje je sadržavalo fotografiju jednog čovjeka kojem prijete odsijecanjem glave, a na lice toga čovjeka bilo je montirano moje, onda je jedan gospodin bio zvao telefonom, a kako ga nisu htjeli spojiti preko centrale sa mnom, prijetio je postavljanjem bombe", govori intendant riječkoga kazališta Oliver Frljić.

Nedavno ga je, kaže, na Korzu pljunuo biciklist. Podsjetio je i na 5. kolovoza prošle godine, kada su članovi Armade i ratni veterani urlali "Frljiću, četniče, napit ćemo ti se krvi". Iako je sinoć policajcima koji su obavili očevid u stanu u koji je provaljeno rekao za prijetnje i povezanost dviju provala, oni nisu željeli pozvati inspektora, kaže Frljić.

Priopćenjem je slučaj komentirao i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. "Izražavam najozbiljniju zabrinutost zbog očitog čina zatrašivanja prema gospodinu Frljiću", napisao je i naveo kako je nedopustivo da se bilo koja osoba zbog svog javnog djelovanja susreće s prijetnjama i zatrašivanjima, bez da se čin osudi, počinitelje kazni, a napadnutoga zaštiti. 

"Ne želim vjerovati da u političkom vrhu postoje stvarni nalogodavci i upravo zato apeliram na smirivanje verbalnih strasti", piše u Obersnelovu priopćenju, uz poziv institucijama da ozbiljno i odgovorno provode istrage o provalama i prijetnjama kako bi se počinitelji kaznili te kako bi se među građane vratio osjećaj sigurnosti. Poslušajte Frljićevu izjavu i pročitajte gradonačelnikovo priopćenje u cijelosti:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.