Hrvatski radio

Radio Rijeka

Omiljeno izletište zimi i ljeti: još 20 milijuna kuna za uređenje Platka

28.12.2015.

16:47

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

S ovogodišnjih tri milijuna i 800 tisuća kuna, Primorsko goranska županija je u Regionalni sportsko-rekreacijski centar Platak i njegov preuređeni dom dosad ukupno uložila 27 milijuna kuna. Omiljeno izletište Riječana danas su posjetili županijski čelnici predvođeni županom Zlatkom Komadinom.

Obilazak Platka bio je prigoda da čelnici PGŽ-a vide u što je utrošeno gotovo četiri milijuna kuna i uvjere se u opravdanost ulaganja u tu vrst javne turističke i sportske infrastrukture.

"Plan je da Platak bude na raspolaganju građanima i ljeti, ne samo samo zimi. Zato je predviđeno uređenje sanjkališta, pješačkih i biciklističkih staza te uspostava sustava za zasnježivanje", kaže predsjednik Županijske skupštine Erik Fabijanić.

Stoga, kako je još rečeno, Primorsko-goranska županija je za Platak u proračunu za sljedeću godinu planirala gotovo 6,5 milijuna te do 2018. još 14,5 milijuna kuna. Javlja Damir Pijaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.