Hrvatski radio

Radio Rijeka

Omišalj: 9-godišnjak u bolnici nakon što ga je pretukao vršnjak iz razreda

27.02.2019.

12:45

Autor: Saša Vuksan, Olivera Vinković

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

U Omišlju na Krku jedan je devetogodišnjak završio u bolnici nakon što ga je pretukao vršnjak iz razreda. Dječak tvrdi da je prijetnje nasiljem prijavio školskoj pedagoginji, ali ga ona nije ozbiljno shvatila.

Iako danas obilježavamo Nacionalni dan borbe protiv vršnjačkog nasilja, popularno nazvan Dan ružičastih majica, slučaj devetogodišnjaka iz omišaljske osnovne škole uznemirio je javnost. Roditelji dječaka su zgroženi i razmišljaju o upisu u neku drugu školu. 

Osnovna škola u Omišlju ima nultu stopu tolerancije prema nasilju, rekao je ravnatelj osnovne škole u Omišlju Žarko Žarković. "O slučaju koji se desio izvan ustanove saznali smo od strane roditelja te smo obavijestili sve nadležne institucije i postupamo dalje sukladno našim procedurama, i po okončanju slučaja izvijestit ćemo nadležne", rekao je ravnatelj

Kako doznajemo u Policijskoj upravi primorsko-goranskoj, majka ozlijeđenog dječaka jučer je ujutro slučaj prijavila policiji, no pojedinosti ne mogu iznositi u javnost jer se radi o maloljetnoj osobi, ali i zbog tajnosti istrage i izvida koji su u tijeku.

Poslušajte izjavu ravnatelja osnovne škole u Omišlju Žarka Žarkovića:

Žarković o vršnjačkom nasilju u Omišlju, pripremila Olivera Vinković

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.