Hrvatski radio

Radio Rijeka

"Oni koji su protiv nove komunalne naknade, moraju znati za posljedice!"

30.03.2018.

12:39

Autor: Olivera Vinković

Vojko Obersnel pred novinarima (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Vojko Obersnel pred novinarima (Foto: Olivera Vinković / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Investiranje u energetsku obnovu objekata u Rijeci te bogat program događanja u travnju bile su neke od tema današnjeg kolegija riječkoga gradonačelnika Vojka Obersnela. Ipak,osvrnuo se i na jučerašnju burnu sjednicu Gradskog vijeća.

Odbijena je nova odluka kojom bi se pogodovalo proizvodnim djelatnostima, rekao je gradonačelnik Vojko Obersnel. "Nova odluka o komunalnoj naknadi nije prošla. Jučer je izneseno puno podataka koji su netočni. Ako govorimo o iznosima komunalne naknade za stambeni prostor, u nekim bi dijelovima došlo do određenih povećanja komunalne naknade, a u nekim dijelovima do određenog smanjenja iznosa komunalne naknade za građane. Primjerice, stan od 65 kvadrata, ako je u zoni u kojoj bi došlo do povećanja zbog promjene zone, to povećanje bi iznosilo maksimalno 16 kuna i 25 lipa", rekao je gradonačelnik.

Ne slaže se, kaže, s ishodom glasovanja i upozorava da oni koji su tako glasali moraju biti svjesni kako će, primjerice, 3. maj i dalje plaćati 2,5 milijuna kuna više komunalne naknade nego što je bilo predviđeno tim prijedlogom. "Strojogradnja, bivša Tvornica motora i dizalica, i dalje će plaćati milijun i 188 tisuća kuna više, Luka Rijeka i dalje 514 tisuća više, Vulkan nova 325 tisuća više, Jadranska vrata će i dalje plaćati 131 tisuću kuna više komunalne naknade…", naveo je Obersnel.

Inače, u energetsku učinkovitost objekata u Rijeci kroz dvije godine bit će uloženo gotovo 152 milijuna kuna, uglavnom u škole i vrtiće na riječkom području. Gradonačelnik Obersnel najavio je i događanjima bogat mjesec travanj, kada će se obilježiti i osnutak lokalne samouprave Grada Rijeke - 19. travnja prije točno 25 godina. Javlja Olivera Vinković:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.