Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija brojem noćenja nadmašila rekordnu 2019. godinu!

12.04.2022.

14:16

Autor: Ivan Ribarić

ugodna šetnja na sunčan dan

ugodna šetnja na sunčan dan

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Ovim rezultatom Opatija je već treći mjesec za redom najuspješnija destinacija na Kvarneru.

Kada se promatraju ostvarena noćenja na razini države, Opatija je u ukupnim noćenjima peta destinacija u Hrvatskoj, a po noćenjima ostvarenima u hotelskom smještaju nalazi se na visokom trećem mjestu. Ukupno je u gradu boravilo 45.530 turista te je ostvareno 115.854 noćenja. Pritom je Opatija najveću „podršku“ imala među domaćim gostima, koji su ostvarili 43.744 noćenja, što je rast od 18 posto u noćenjima.


Nakon Adventa, Valentinova i ožujka u kojem je naglasak bio na wellnessu, sportu i rekreaciji, Opatija i u travnju svoje goste dočekuje u posebnom izdanju. Uz uređenje grada u znaku simbola Uskrsa i proljeća, za uskrsni je vikend pripremljen i šarolik program kulturnih, sportskih, glazbenih i zabavnih aktivnosti.


Središnje događanje na sam Uskrs bit će tradicionalni Uskrsni koncert Puhačkog orkestra Lovran s početkom u 12 sati na Slatini, dok će poslijepodnevne sate uljepšati nastup Klape Mirakul u Portiću od 16 do 18 sati.


Posljednjeg dana produženog uskrsnog vikenda, u ponedjeljak 18. travnja, Turistička zajednica grada Opatije pripremila je odličan provod za sve generacije. Ljubitelje prekrasnih „jurilica“ duge i bogate povijesti od 10 do 13 sati na kupalištu Slatina čeka izložba oldtimera u organizaciji Liburnia Classic Cluba, a u isto vrijeme i na istom mjestu najmlađi će uživati u druženju s Uskrsnim zekom i opatijskom damom. Atraktivan obiteljski provod na Uskrsni ponedjeljak zaokružit će Dino Antonić Trio nastupom na kupalištu Slatina od 11 do 13 sati.


Kakve se turističke brojke očekuju ovog vikenda objasnila je direktorica Turističke zajednice grada Opatije Suzi Petričić u emisiji Leksikon:

emisija Leksikon

Uskrs u Opatiji

Uskrs u Opatiji

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

uskrsni bicikl

uskrsni bicikl

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Opatijski zečići

Opatijski zečići

Foto: Ivan Ribarić / Radio Rijeka

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.