Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija - Carski grad za početak slavlja u čast zaštitniku sv. Jakovu

15.07.2017.

12:56

Autor: Boris Kanazir

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija je večeras ponovno carski grad. Istoimenim događanjem počinje dvanaestodnevno obilježavanje Dana grada Opatije 25. srpnja, na dan sveca zaštitnika Opatije, sv. Jakova. Niz programa odvijat će se na 14 gradskih lokacija i sve počinje u 21 sat.

Programi događanja Carski grad zbivat će se diljem Opatije, na čak 14 lokacija. Sudjelovat će oko 200 ljudi, među kojima su statisti, umjetnici, ali i gosti koji ove godine stižu iz Austrije, Italije, Mađarske... Prvi put na opatijskom Carskom gradu bit će i gosti iz Švicarske, članovi ženevskog Simfonijskog orkestra.

Opatija će se vratiti na prijelaz iz 19. u 20. stoljeće. Sve će biti u tome duhu, posjetioci će se moći družiti i okinuti koji selfi s carem Franjom Josipom, uživati u glazbi i umjetnosti toga vremena te vidjeti ondašnje slavne goste, primjerice Gustava Mahlera i Alberta Einsteina. Što sve nudi Carski grad doznajte na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Opatije

Bogat program obilježavanja Dana grada Opatije nastavlja se sve do 26. srpnja. Program događanja možete pronaći ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.