Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija: gradski novac za projekte koje predlaže Dječje gradsko vijeće

17.02.2016.

17:26

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija već godinama, uz ono "pravo", ima i Dječje gradsko vijeće. Njegovi su članovi danas održali sjednicu i javnost izvijestili o nizu projekata koji su na njihov prijedlog ušli u gradski proračun za 2016. godinu.

Postavljanje novih ploča Grad Opatija prijatelj djece na ulazu u Opatiju i u Iku, uređenje skate-parka, tj. biciklističkog poligona, postavljanje novih slavina za vodu na dječjem kupalištu te uređenje novih prostora Društva Naša djeca Opatija neki su od prijedloga Dječjeg gradskog vijeća koji su uvršteni u ovogodišnji proračun grada Opatije.

O tome je bilo riječi na današnjoj sjednici opatijskog Dječjeg gradskog vijeća. Predstavnica DND-a Opatija Tea Jelača upoznala je prisutne s novim projektom Veliki i mali na Violici te najavila aktivnosti koje će se u sklopu projekta izvoditi, poput izrade mape dječjih igrališta, oslikavanja Violice te obiteljskog druženja na Dan obitelji 15. svibnja. Na sjednici su bili i opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić te njegov zamjenik Fernando Kirigin.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.