Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:47 / 23.07.2019.

Autor: Gloria Fabijanić Jelović / HRT Radio Rijeka

Opatija i Shenzhen: suradnja na akademskom i turističkom planu

Foto ilustracija: Pixsell

Foto ilustracija: Pixsell

Foto: - / -

Izaslanstvo gradske Vlade kineskog grada Shenzhena jutros je ugostio gradonačelnik Grada Opatije Ivo Dujmić, predsjednik Gradskog vijeća Fernando Kirigin i direktorica Turističke zajednice Suzi Petričić.

Nakon primanja u Gradu Opatiji, izaslanstvo Vlade kineskog grada Shenzhena na Fakultetu za menadžment u turizmu i ugostiteljstvu potpisalo je Memorandum o suradnji između Sveučilišta Jinan i Sveučilišta u Rijeci. Povod njihova dolaska je i sutrašnja svečana sjednica Gradskog vijeća na kojoj će Lio Pilato Lying - Lily biti proglašena počasnom građanskom Opatije.

Ove je godine u Opatiji zabilježeno 100% više kineskih gostiju, a na razini Hrvatske 50%, rekla je na susretu s kineskim izaslanstvom gradske Vlade Shenzhena, direktorica Turističke zajednice Opatije Suzi Petričić.

"Ovo je nastavak našeg dugogodišnjen nastojanja da se približimo kineskom tržištu. Danas smo otvorili vrata grada Shenzhena od 20 milijuna stanovnika i dobili smo obećanje da će izaslanstvo kineskoj Vladi predložiti otvaranje direktne aviolinije Shenzhen - Zagreb", rekao je o današnjem susretu gradonačenik Opatije Ivo DujmićPoslušajte izjavu:

Ivo Dujmić, pripremila Gloria Fabijanić Jelović

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.