Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija: izložena jedna od najdužih maketa vlaka u regiji

01.08.2021.

13:48

Autor: Hana Peharda Hržić

Foto: Hana Peharda Hržić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Hana Peharda Hržić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

U Kristalnoj dvorani opatijskog hotela Kvarner izložena je, do 15. kolovoza, jedna od najdužih maketa vlaka u regiji: 20-metarsko remek djelo austrijske tvrtke Pfisterer modelleisenbahnbau. Maketa prikazuje imaginarne i stvarne austrijske lokalitete, vozila kroz povijest i društvene događaje.

Na maketi se nalazi 500 građevina, 5000 figurica I 2500 lampica. Riječ je o maketi vlaka koja u omjeru prikazuje razdoblje od ranih 60-ih do kasnih 90-ih godina prošloga stoljeća, rekla je o izložbi direktorica hotela Palace Esma Smajić.

Maketa vlaka je velike površine, otprilike 20-ak metara dužine i 7 metara širine, a posjetitelji na njoj mogu vidjeti atrakcije kao što su primjerice kupalište, skijališta, tvornice, drvne industrije i slično.

Vođeni razgled moguć je svakodnevno od 10 do 18 sati do kraja kolovoza, uz kupljene ulaznice po cijeni od 20 kuna, odnosno 10 kuna za djecu do 12 godina. U cijenu ulaznice uračunata je i konzumacija pića na terasi hotela.

Rose Marie Šturlić o maketi vlaka u Opatiji, pripremila Iva Črnjar Ivančan

Galerija
Foto: Hana Peharda Hržić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-
Foto: Hana Peharda Hržić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-Foto: Hana Peharda Hržić / HRT - Radio Rijeka, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.