Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija: ožujak je ponovno oaza wellnessa

01.03.2015.

12:14

Autor: Marijana Smokvina, Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Manifestacija „Ožujak – oaza wellnessa“ i ove će godine Opatiju i susjedna mjesta pretvoriti u središte zdravstvenog turizma čitave Hrvatske.

Atraktivno događanje u organizaciji Turističke zajednice grada Opatije, koje će trajati tijekom cijelog idućeg mjeseca, predstavit će ponudu brojnih zdravstvenih i wellness centara među kojom se ističe jedinstvena masaža Opatijska kamelija koja korištenjem eteričnog ulja kamelije budi senzualnost i svojim cvjetnim esencijama pridonosi stvaranju dobrog raspoloženja.

U Hotelu Bristol odlučili su i program za najmlađe uključiti u tu manifestaciju. U programu Dječja nedjelja danas je gostovao ugledni nutricionist Nenad Bratković koji je na zabavan i djeci prilagođen način govorio o zdravoj prehrani.

Ideja manifestacije Ožujak - oaza wellnessa temeljena je na dugoj povijesti Opatije kao lječilišne destinacije, i suvremenim dostignućima zdravstvenih ustanova i wellness centara kao nadogradnji te stoljetne tradicije, vezane uz 4. ožujak 1889. godine kada je Opatija proglašena službenim kraljevskim klimatskim lječilištem. Dolazi proljeće kao idealno vrijeme za buđenje organizma, pa smo osmislili i niz atraktivnih programa na otvorenom kojima se mogu pridružiti naši sugrađani i svi gosti i posjetitelji Opatije, kazala je direktorica Turističke zajednice Opatija Suzi Petričić.

U skladu s ovom najavom, u organizaciji TZ Opatija svake će se subote održavati besplatni programi rekreacije za sve uzraste koji će spojiti jedinstveno opatijsko okruženje u kojem se miješaju morski zrak, planinska klima i aromatično bilje s fizičkim aktivnostima na svježem i čistom zraku. U suradnji s Absolute fitness & aerobic centrom Opatija i Klubom za sportsku rekreaciju Gorovo održat će se aktivne šetnje i nordijsko hodanje, rekreacijski programi, pilates, pole dance, baby dance, hip hop kids i aerobic uz stručno vođenje, i to svake subote tijekom ožujka od 10 sati u Parku Angiolina, a u slučaju kiše u prostoru Absolute fitness & aerobic centra u Sportskoj dvorani Marino Cvetković.

U manifestaciju Ožujak – oaza wellnessa uključeni su Thalasso Wellness Centar, Tantra Spa & Beauty Grand hotela Adriatic, Spa & Beauty Laurus hotela Villa Kapetanović, Studio za masažu i njegu tijela Noa, Poliklinika Smile, Privatna dermatovenerološka ordinacija Markušić, Spa & Beauty centar hotela Bristol, Royal Spa hotela Milenij, Wellness Oasis Grand hotela 4 opatijska cvijeta, Five Elements Wellness & Spa Remisens Premium hotela Ambasador, Wellness Oaza hotela Mozart, Wellness Centar hotela Savoy, T.A. Katarina Line, Ortosan – Spa Wellness Akademija iz Lovrana, a od ove godine uključili su se i Poliklinika Rident te Poliklinika Medico iz Rijeke.

Rekreacijski program započet će u subotu, 7. ožujka Danom otvorenih vrata, kada će se od 10 do 16 sati održati Sajam wellnessa i zdravlja u Villi Angiolini na kojem će se predstaviti wellness centri, dentalne klinike i medicinske ustanove sa svojom promotivnom ponudom. Zainteresirani će moći isprobati i masaže Studija Noa, a sav prihod će biti doniran udruzi Palčić gore.

Od 10 do 12 sati u Parku Angiolina trajat će rekreativni programi koji uključuju pilates, sportsku rekreaciju za umirovljenike, aktivnu šetnju lungomarem, pole dance, baby dance i hip hop dance. Od 11.30 sati u Umjetničkom paviljonu Juraj Šporer održat će se predavanja o zdravoj prehrani u svakodnevnom životu nutricionistkinje dr. sc. Martine Linarić, tehnikama rješavanja stresa i relaksacije prof. Marine Njegovan, te pokazne vježbe pod paskom kineziologa Igora Jukića i Milice Golić, a u pauzi će biti serviran i detox napitak. Po završetku predavanja, od 13 sati, ispred paviljona održat će se vježbe aerobica (burn & tone). Kao dodatni stimulans za sve ove aktivnosti, tijekom jutra i poslijepodneva – od 10 do 18 sati, u Parku Angiolina trajat će posebno osmišljeni glazbeni programi.

U hotelu Bristol u Opatiji održana je Dječja nedjelja. Iza programa pod nazivom Slatko i zdravo krije se edukativno, interaktivno predavanje nutricionista, kviz o zdravoj prehrani, te gastro radionica za djecu. Na taj se način, po prvi put do sada, u mjesec wellnessa  aktivno uključuju i najmlađi. Prilog Marijane Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.