Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija: Plenković se susreo s Dujmićem, Obersnelom i Komadinom

06.12.2017.

12:44

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Premijer Andrej Plenković se, na sastanku zatvorenom za javnost, u Opatiji sastao s gradonačelnikom Opatije Ivom Dujmićem, riječkim gradonačeklnikom Vojkom Obersnelom i primorsko goranskim županom Zlatkom Komadinom.

Rekao je da je riječ o uobičajenom susretu s čelnicima lokalnih samouprava kada boravi u nekoj županiji. Premijer Plenković je rekao da je s gradonačelnikm Opatije razgovarao o uspješnoj turističkoj sezoni, a Ivo Dujmić kaže da nisu tražili nikakav novac od države, već samo to da svatko radi svoj posao.

Riječki gradonačelnik Vojko Obersnel i ovu je prigodu iskoristio da potvrdi angažman države, odnosno udjel, u financiranju projekta Europske prijestolnice kulture 2020, što je premijer Plenković potvrdio i rekao da će pomoći Rijeci i svim mjestima u županiji koja sudjeluju u projektu te da je to i važan hrvatski projekt.

Župan Zlatko Komadina kaže da je razgovarao o svim važnim temama: od LNG terminala do prometnih koridora te o skorašnjem susretu sa svim županima u Šibeniku. Poslušajte izjavu premijera o susretu s gradonačelnikom Rijeke te s primorsko-goranskim županom:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.