Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija proglašena najboljim kongresnim odredištem jugoistočne Europe

05.10.2017.

10:32

Autor: T. Petrović Čemeljić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatiji je na konferenciji "Turističko tržište Jugoistočne Evrope - SEET 2017" u Beogradu dodijeljena nagrada Brand Leader Award za najbolju destinaciju jugoistočne Europe u području kongresnog turizma.

Nagrada je dodijeljena Opatiji "kao lideru u postavljanju novih standarda u konkurentnosti kroz organizacijsku i operativnu izvrsnost, kontinuirane inovacije i investicije, multidisciplinarnost sadržaja i usluge najviše kvalitete", navedeno je u obrazloženju nagrade.

U radnom dijelu konferencije je zamjenica opatijskoga gradonačelnika Vera Aničić predstavila turističku ponudu grada Opatija u okviru panel-rasprave "Magično iskustvo tokom svih godišnjih doba" pred više od 400 sudionika: turističkih djelatnika, medija i predstavnika državnih i lokanih uprava, javnih i financijskoj institucija iz Srbije, Slovenije, Hrvatske, Kine, Crne Gore, Makedonije, Njemačke, Mađarske te Bosne i Hercegovine. 

Tom je prilikom, uz zdravstveni i wellness turizam,  istaknula i vrhunsku gastronomiju, poslovni turizam te brojna kulturna događanja kroz cijelu godinu, čime Opatija potvrđuje svoj status cjelogodišnje destinacije. "Ove godine gosti iz Srbije su se pozicionirali među prvih deset tržišta, s porastom broja noćenja od 10 posto, a vjerujemo da će se pozitivne stope rasta nastaviti i u budućnosti", izjavila je direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić.

Beogradski sajam SEET 2017 održava se u Sava centru, pod pokroviteljstvom Ministarstva trgovine, turizma i telekomunikacije Republike Srbije, stoji u priopćenju Turističke zajednice Grada Opatije.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.