Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija puna turista: apsolutni rekorder predsezone

02.09.2015.

16:48

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Opatija je ove godine ostvarila odlične turističke rezultate. U prvih osam mjeseci u Opatiji je boravilo 275 tisuća gostiju koji su ostvarili 855 tisuća noćenja.

U odnosu na isto razdoblje lani, to je 11 posto više dolazaka i 10 posto više noćenja. Dobri rezultati nastavljaju se i u rujnu - u Opatiji trenutno boravi šest tisuća i 700 gostiju. Puni su gotovo svi smještajni kapaciteti. "Posebno veseli što se rekordni rezultati bilježe svaki mjesec tijekom ove godine, a Opatija je bila i apsolutni rekorder predsezone na Kvarneru kada je za prvih šest mjeseci ostvareno 11 posto više noćenja," kaže Danijela Grlaš iz Turističke zajednice Opatije.

Dosadašnjim turističkim uspjehom zadovoljni su i hotelijeri koji kažu da je opatijski gost, uspoređujući s prošlom godinom, produžio vrijeme boravka u destinaciji te sada boravi od 5 do 8 dana. "Naravno očekujemo uspješan rujan, a treba spomenuti i kongresnu sezonu koja počinje već sada te traje do studenoga i za koju su najave vrlo dobre", dodaje voditelj korporativnih komunikacija Milenij hotela Ivan SarajlićJavlja Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.