Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija se budi iz zimskog sna uz Žmergov ekološki sajam Opatija

02.04.2016.

11:18

Autor: Virna Baraba

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Udruga Žmergo organizirala je danas prvi ovogodišnji Eko sajam Opatija te omogućila građanima i svi posjetitelji Opatije ponovni susret s već dobro poznatim ekološkim proizvođačima i certificiranim proizvodima.

Svega se moglo pronaći, za svakog ponešto, proizvoda aronije, lavande, meda, raznih mliječnih proizvoda, kruha, voća, povrća, vina i mesnih proizvoda.

Eko certificirani proizvođači, njih čak 16, prezentirali su ispred opatijske tržnice Mrkat svoje proizvode. Time su privukli mnoge posjetitelja da kušaju i nabave upravo hranu koja se proizvodi na njihovim obiteljskim gospodarstvima.

Sudeći po broju posjetitelja svaki Eko sajam Opatija okuplja sve više ljubitelja eko-delicija. Informacije o događaju, pokretanju ekološkog uzgoja, bile su dostupne na štandu organizatora. Najčešće pitanje posjetitelja bilo je kada će se ponovo organizirati novo izdanje sajma. Bit će to uskoro, a kontinuitet će omogućiti redovitu nabavku za zdravije sutra.

Ekološki sajam Opatija je dio projekta Žmergovog ekološkog centra koji se provodi uz financijsku podršku Grada Opatije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.