Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:14 / 11.03.2018.

Autor: Virna Baraba

Opatija u ožujku ponovo postala oaza wellnessa

Foto: TZ grada Opatija

Foto: TZ grada Opatija

Foto: - / -

Ožujak donosi buđenje prirode i ljudskog organizma nakon dugih i hladnih zimskih mjeseci. Pravi poticaj na oživljavanje duha i tijela u Opatiji daje manifestacija „Ožujak – oaza wellnessa“ koja spaja dugu tradiciju Opatije kao lječilišne destinacije i suvremene ponude wellness tretmana.

Tijekom čitavog mjeseca u kojem zima prelazi u proljeće brojni wellness centri i poliklinike nude posebno osmišljene tretmane i usluge, Turistička zajednica grada Opatije subotom poklanja svim zainteresiranima aktivne šetnje i nordijsko hodanje uz pratnju stručnih trenera, a u suradnji s najpoznatijim hrvatskim trenerom magistrom kineziologije Marijom Mlinarićem održat će se i otvoreni trening kao finale najveće on-line akcije „Izazov – Zdrav život postaje navika“. 

Mlinarićev program privukao je gotovo 50 tisuća ljudi koji su se u izazov za zdrav život uključili putem društvenih mreža, a završni trening održat će se u subotu, 24. ožujka u 12 sati na Velikoj Ljetnoj pozornici ili – u slučaju lošeg vremena – u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Na ovom sportskom druženju sudjelovat će finalisti akcije, uz brojna iznenađenja i odličnu atmosferu, a pridružiti mu se mogu i svi ljubitelji sportskih aktivnosti.

Priliku za rekreaciju, ali i upoznavanje opatijske povijesti imat će i sudionici besplatnih šetnji i nordijskog hodanja koje Turistička zajednica u suradnji s Klubom za športsku rekreaciju Gorovo organizira svake subote sa startom u 10 sati ispred Vile Angioline. Sudionici će moći izabrati jednu od četiri previđene rute, koje će savladati uz pomoć stručnih trenera i osiguranih sportskih rekvizita, odnosno štapova za nordijsko hodanje. Najkraća staza, duga 4 kilometra, provest će ih obalnim šetalištem od Opatije do Voloskog i natrag, a nešto duža, ali i dalje lagana staza, vodi u suprotnom smjeru – na šest kilometara dugu šetnju lungomarem od Opatije do Ičića i natrag.

U manifestaciju „Ožujak – oaza wellnessa“ uključeni su Thalasso Wellness Centar, Spa & Beauty Laurus hotela Villa Kapetanović, Spa Navis Design hotela Navis Opatija, Studio za masažu i njegu tijela „Noa“, Poliklinika „Smile“, Spa & Beauty centar hotela Bristol Opatija by OHM Group, Royal Spa hotela Milenij, Wellness Oasis Grand hotela 4 opatijska cvijeta, Five Elements Remisens Premium hotela Ambasador, Wellness centar hotela Savoy te Wellness akademija & Medical Wellness – Ortosan Opatija. Za svoje su posjetitelje pripremili široku paletu usluga, radionica i promotivnih paketa, posebno osmišljenih za ovu manifestaciju, među kojima se ističu masaže kavijarom, ružmarinom, eteričnim uljima ili pak čokoladom, ali i tretmani medicinskim i wellness aparatima.  

Kao podsjetnik na povijesni razvoj wellnessa i medicine u Opatiji, tijekom ožujka će poslužiti izložba Hrvatskog muzeja turizma "Hommage a dr. Julius Glax" o opatijskom turističkom i lječilišnom pioniru, koja se može u Vili Angiolini razgledati svakog dana od 10 do 17 sati. 

Detaljan program ovogodišnjega mjeseca wellnessa možete pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Opatije.

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.