Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatija u ožujku ponovo postala oaza wellnessa

11.03.2018.

09:14

Autor: Virna Baraba

Foto: TZ grada Opatija

Foto: TZ grada Opatija

Foto: - / -

Ožujak donosi buđenje prirode i ljudskog organizma nakon dugih i hladnih zimskih mjeseci. Pravi poticaj na oživljavanje duha i tijela u Opatiji daje manifestacija „Ožujak – oaza wellnessa“ koja spaja dugu tradiciju Opatije kao lječilišne destinacije i suvremene ponude wellness tretmana.

Tijekom čitavog mjeseca u kojem zima prelazi u proljeće brojni wellness centri i poliklinike nude posebno osmišljene tretmane i usluge, Turistička zajednica grada Opatije subotom poklanja svim zainteresiranima aktivne šetnje i nordijsko hodanje uz pratnju stručnih trenera, a u suradnji s najpoznatijim hrvatskim trenerom magistrom kineziologije Marijom Mlinarićem održat će se i otvoreni trening kao finale najveće on-line akcije „Izazov – Zdrav život postaje navika“. 

Mlinarićev program privukao je gotovo 50 tisuća ljudi koji su se u izazov za zdrav život uključili putem društvenih mreža, a završni trening održat će se u subotu, 24. ožujka u 12 sati na Velikoj Ljetnoj pozornici ili – u slučaju lošeg vremena – u Sportskoj dvorani Marino Cvetković. Na ovom sportskom druženju sudjelovat će finalisti akcije, uz brojna iznenađenja i odličnu atmosferu, a pridružiti mu se mogu i svi ljubitelji sportskih aktivnosti.

Priliku za rekreaciju, ali i upoznavanje opatijske povijesti imat će i sudionici besplatnih šetnji i nordijskog hodanja koje Turistička zajednica u suradnji s Klubom za športsku rekreaciju Gorovo organizira svake subote sa startom u 10 sati ispred Vile Angioline. Sudionici će moći izabrati jednu od četiri previđene rute, koje će savladati uz pomoć stručnih trenera i osiguranih sportskih rekvizita, odnosno štapova za nordijsko hodanje. Najkraća staza, duga 4 kilometra, provest će ih obalnim šetalištem od Opatije do Voloskog i natrag, a nešto duža, ali i dalje lagana staza, vodi u suprotnom smjeru – na šest kilometara dugu šetnju lungomarem od Opatije do Ičića i natrag.

U manifestaciju „Ožujak – oaza wellnessa“ uključeni su Thalasso Wellness Centar, Spa & Beauty Laurus hotela Villa Kapetanović, Spa Navis Design hotela Navis Opatija, Studio za masažu i njegu tijela „Noa“, Poliklinika „Smile“, Spa & Beauty centar hotela Bristol Opatija by OHM Group, Royal Spa hotela Milenij, Wellness Oasis Grand hotela 4 opatijska cvijeta, Five Elements Remisens Premium hotela Ambasador, Wellness centar hotela Savoy te Wellness akademija & Medical Wellness – Ortosan Opatija. Za svoje su posjetitelje pripremili široku paletu usluga, radionica i promotivnih paketa, posebno osmišljenih za ovu manifestaciju, među kojima se ističu masaže kavijarom, ružmarinom, eteričnim uljima ili pak čokoladom, ali i tretmani medicinskim i wellness aparatima.  

Kao podsjetnik na povijesni razvoj wellnessa i medicine u Opatiji, tijekom ožujka će poslužiti izložba Hrvatskog muzeja turizma "Hommage a dr. Julius Glax" o opatijskom turističkom i lječilišnom pioniru, koja se može u Vili Angiolini razgledati svakog dana od 10 do 17 sati. 

Detaljan program ovogodišnjega mjeseca wellnessa možete pronaći na internetskim stranicama Turističke zajednice grada Opatije.

 

Galerija
Foto: TZ grada Opatija, Foto: -/-
Foto: TZ grada Opatija, Foto: -/-

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.