Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:31 / 01.01.2016.

Autor: Marijana Smokvina

Opatija: zdravica za tisuće novogodišnjih gostiju

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicionalnom zdravicom u podne na terasi Hotela Kvarner obilježen je početak i ove Nove godine. Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić brojnim je turistima zahvalio što su upravo Opatiju odabrali za novi početak te ih pozvao da dođu i iduće godine.

Više od dvije tisuća turista uživalo je u pjenušcu i nastupu Puhačkog orkestra Lovran, a za uspomenu su dobili čašu za pjenušca s logom poznatog opatijskog simbola Djevojke s galebom.

Opatijski gradonačelnik Ivo Dujmić najavio je da je za 2016. Opatija "sve posložila" i već prvog radnog dana kreću u realizaciju zacrtanog: "Prema tome, moji sugrađani mogu očekivati i dalje puno dizalica u gradu, puno radova, ali Opatija je svakim danom sve ljepša i gradimo svu infrastrukturu koja nedostaje."

Novogodišnje blagdane u Opatiji provodi oko četiri tisuće turista, a direktorica opatijske Turističke zajednice Suzi Petričić istaknula je da su otvorena 24 hotela, a među gostima su najbrojniji Austrijanci, Talijani, Nijemci, Slovenci i Hrvati.

"Mi smo naš cilj ostvarili, a to je povećanje turističkog prometa u pred i postsezoni. U istom cilju nastavljamo i u 2016. idemo s optimizmom, nastavljamo s dobrim projektima, dobrim manifestacijama i mislim da nema bojazni za Opatiju," zaključila je Petričić. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.