Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijac pobjednik 22. riječke regate radio-upravljivih jedrilica

13.03.2016.

18:29

Autor: Hrvatski Radio

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U akvatoriju riječke luke završila je 22. međunarodna riječka regata radio-upravljivih jedrilica. Drugi dan natjecanja obilježila je bura promjenjivog smjera, ali i znatno jača nego prvog dana. Ipak, odjedrili su taman koliko treba.

Natjecatelji su uglavnom koristili srednji set jedara za jači vjetar, iako je u nekim trenucima bilo refula bure i za još manja jedra. Regatni odbor ponovno je imao dosta težak posao postavljanja kursa, ali je svejedno uspio dovršiti još četiri jedrenja, najviše moguće u takvim uvjetima. Iako nisu počela finalna jedrenja, rezultati su ostali valjani nakon serije od šest kvalifikacijskih jedrenja u dvije grupe koje su se mijenjale temeljem poretka u svakom prethodnom jedrenju.

Robert Matulja iz Jedriličarskog kluba Opatija osvojio je naslov pobjednika boljim plasmanom u zadnjem jedrenju nakon što je, ne samo u ukupnom broj bodova, nego i s tri prva i dva druga mjesta bio izjednačen sa Zvonko Jelačićem iz JK Zenta, Split. Treće mjesto osvojio je Ante Kovačević iz JK Zenta, Split s tri boda zaostatka. Rezultate pogledajte ovdje.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.