Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijska ulica zbog radova na dulje vrijeme zatvorena za sav promet

05.02.2020.

13:29

Autor: Iva Pavletić Crnić

Obilazni smjer kretanja Lubljanskom ulicom i Ulicom Pavlovac (Foto: Grad Rijeka)

Obilazni smjer kretanja Lubljanskom ulicom i Ulicom Pavlovac (Foto: Grad Rijeka)

Foto: - / -

Od ponedjeljka, 3. veljače 2020. godine, za sav promet u narednih 4 do 5 mjeseci zatvorena je Opatijska ulica radi izgradnje kružnog raskrižja te radova na vodovodnim, plinskim instalacijama kao i javnoj rasvjeti.

Javni gradski prijevoz Opatijskom ulicom je ukinut, odnosno četiri autobusne stanice koje se nalaze na tom potezu nisu u funkciji. Linija 32 javnog gradskog prijevoza preusmjerit će prometovanje obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac.

Sav promet preusmjeravat će se obilaznim pravcem kretanja, odnosno Ljubljanskom ulicom i dalje Ulicom Pavlovac.

U narednih 4 do 5 mjeseci do kada je predviđeno trajanje radova bit će izvedeno kružno raskrižje na Opatijskoj ulici kod križanja na ulazu u turističko naselje Costabella s južne strane, s pristupom budućim objektima sa sjeverne strane.

Istovremeno će se izgraditi i kolektor te upojne građevine za oborinsku odvodnju, potrebna vodovodna, plinska i instalacija javne rasvjete i DTK komunikacije, a bit će izmješten i transportni vodovodni cjevovod za Opatiju.

Zbog navedenih radova zabranjen je promet za sva vozila, i to na dijelu Opatijske ulice na kojem se izvode predmetni radovi. To je dionica Opatijske ulice od pješačkog prijelaza koji se nalazi odmah iza raskrižja s Istarskom ulicom (sa istočne strane) ukupne duljine cca 350 metara i dalje prema zapadu, odnosno dio prometnice uz Turističko naselje Costabella.

Na ostalom dijelu Opatijske ulice bit će dozvoljen samo lokalni promet, do i od stambenih objekata koji se nalaze na Opatijskoj ulici, što znači da će se iz smjera istoka dozvoliti još 50 metara lokalnog prometovanja od raskrižja Opatijska - Istarska - Ljubljanska dalje prema zapadu. Iz smjera zapada bit će dozvoljeno još 2500 metara lokalnog prometovanja, od raskrižja Ivana Matetića Ronjgova - Pavlovac dalje prema istoku.

Stanica za tehnički pregled koja se nalazi na Preluku će raditi normalno, ali uz mogućnost pristupa samo iz smjera zapada. Poslušajte što nam je o radovima rekao Danijel Frka, rukovoditelj sektora prometa Rijeka Prometa:

Danijel Frka o radovima u Opatijskoj ulici, pripremila Iva Pavletić Crnić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.