Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijski hotel Miramar dobitnik nagrade švicarskog portala HolidayCheck

14.01.2021.

19:11

Autor: HRT - Radio Rijeka

Hotel Miramar u Opatiji (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Hotel Miramar u Opatiji (Foto: Goran Kovačić / Pixsell)

Foto: - / -

Opatijski hotel "Miramar" i hotel "Plaža Duće" s Dugog Rata dva su hrvatska hotela dobitnika prestižne nagrade HolidayCheck Special Award 2021. švicarskog portala HolidayCheck. Prema recenzijama više od 420 tisuća korisnika portala, izabrani su najbolji i najuspješniji hoteli u čak 35 zemalja.

Među 607 nagrađenih hotela, našla su se i dva iz Hrvatske, izvijestila je voditeljica Ispostave Hrvatske turističke zajednice u Münchenu Nera Miličić

"Portal HolidayCheck u svijetu predstavlja orijentir koji gosti s povjerenjem koriste za provjeru kvalitete smještaja", izjavila je Miličić i dodala kako nagrada svrstava naše hotele i Hrvatsku kao destinaciju koja se ponudom izdvaja i u izazovnim pandemijskim uvjetima.

Kako se cijeli ugostiteljski sektor u 2020. godini suočio s izvanrednim okolnostima, nagrada je prilagođena pa su minimalni kriteriji za kvalifikaciju bili najmanje 25 objavljenih recenzija za hotel u od 1. prosinca 2019. do 30. studenog 2020., najmanje 90 posto korisničkih preporuka te poštivanje HolidayCheck kodeksa ponašanja.

Među hotelima koji ispunjavaju ove kriterije, nagradu može osvojiti samo deset najpopularnijih hotela iz pojedine regije. 

HolidayCheck je najveća nezavisna mrežna stranica za putovanja na njemačkome govornom području. Omogućuje rezervacije i preglede ponuda na temelju autentičnih recenzija, kojih je na portalu samo za hotele objavljeno gotovo deset milijuna. Portal nudi informacije o destinacijama diljem svijeta, a najveću važnost pridaje recenzijama samih putnika koji su boravili u nekom mjestu.

Portal djeluje od 2003. godine, a sjedište mu je u švicarskom Bottighofenu, u blizini njemačkoga pograničnog grada Constance.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.