Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijski Kukali piciginom i šampanjcem otvorili sezonu kupanja

01.01.2017.

14:25

Autor: Blanka Uzelac, Josip Krmpotić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Novogodišnju čestitku Opatijcima i svim posjetiteljima Kraljice Jadrana uputili su i opatijski "Kukali", na svoj već poznat način. Okupili su se na plaži Slatina, odjenuli posebne kupaće kostime, skočili u more, zaigrali picigin te nazdravili pjenušcem.

Petnaestak odvažnih Kukala, među kojima su i dvije žene i jedno dijete, tako su službeno otvorili sezonu kupanja, a iz morskoga su plićaka, ispred kipa Djevojke s galebom, nazdravili novoj godini. Temperature i zraka i mora danas su im išle u prilog: u 13 sati, kada su skočili u more, termometri su i iznad i ispod vode pokazivale 12 Celzijevih stupnjeva.

Treću godinu zaredom i grupa Riječana predvođena zaljubljenikom u cjelogodišnje kupanje Josipom Povrženićem skočila je u more na Pećinama točno u podne. Poprilično brojna publika s kopna je kupačicama i kupačima pružala bučnu podršku. Novogodišnje kupanje ima sve više poklonika i svi su dobro došli. Pridružuju se i dame, a Povrženić poručuje gradskim vlastima da o plažama razmisle i zimi, a ne samo u ljetnim mjesecima.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.