Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijski Lido uređen po uzoru na najpoznatije svjetske plaže

21.07.2015.

15:52

Autor: Odri Ribarović

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Na najelitnijem dijelu Opatije, na mjestu gdje je rođen opatijski turizam, otvorena je plaža Lido, inspirirana najatraktivnijim svjetskim turističkim trendovima.

Kreirana po mjeri gostiju dubokog džepa i posebnih zahtjeva koji kupanje podrazumijevaju, a traže zabavu, prestiž i gastro doživljaj po vlastitoj mjeri. Novi Lido ponudio je doživljaj jednako vrijedan onome kada je u Opatiju dolazila austrougarska elita birajući najuređenije plaže Europe. Tada je Opatija bila u rangu Jalte, Monte Carla i Baden Badena, a danas su joj uzor San Trope, Niza, Kan i Ibiza, kaže vlasnik Zoran Maržić. "Mi smo obišli sve te plaže na francuskoj rivijeri i na Ibizi i pokupili od svake nešto, i na 3 tisuće kvadrata uredili plažu koja je u gotovo trećini natkrivena, s pomičnim i fiksnim krovovima, kompletno otvorena prema moru i posebnim VIP dijelom", dodaje Maržić.

Riječ je o hotelsko - kupališnom kompleksu vrijednom 2 milijuna i 200 tisuća eura, koji će kroz sljedeće dvije faze ponuditi i botanički vrt jedinstven u Hrvatskoj, te ponovnu izgradnju retro kupališta po uzoru na najslavnije opatijske dane. "Da bismo ponudili vrhunski način odmaranja, vrhunski način relaksacije i uživanja u moru, mi smo zamislili i prigodan meni i cijelu jednu paletu jela koja zapravo spajaju hedonizam i Mediteran kao takav", kaže kulinarski chef Andrej Barbieri. Kupalište Lido radit će 12 mjeseci, nudeći grijanu vodu u bazenu i cjelogodišnju zabavu. Poslušajte prilog i pogledajte fotogaleriju:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.