Hrvatski radio

Radio Rijeka

11:37 / 31.05.2022.

Autor: Radio Rijeka

Opatijski vremeplov i ovoga ljeta oživljava bogatu i uzbudljivu povijest grada

Opatijski vremeplov

Opatijski vremeplov

Foto: Željka Stašić / TZ Grad Opatija

Program koji je naišao na odlične reakcije turista, ali i samih Opatijaca, trajat će četiri mjeseca i donijeti nastupe klapa u Portiću, izložbe oldtimera te kostimirano vođenje kroz prošlost Opatije.

Uzbudljiva povijest Opatije postat će ovog ljeta dio sadašnjosti, a slavni protagonisti ključnih trenutaka turističkog, kulturnog i gospodarskog razvoja grada „oživjet“ će još jednom na opatijskim ulicama kako bi Opatijcima i njihovim gostima na nov i živopisan način predstavili „tajne“ opatijske prošlosti.


Putovanje kroz vrijeme omogućit će Opatijski vremeplov, originalan i dobro prihvaćen program Turističke zajednice grada Opatije, koji će od 1. lipnja do 30. rujna pružiti sasvim nov i jedinstven doživljaj destinacije i njene bogate tradicije.


Svaki tjedan tijekom naredna četiri mjeseca započet će – pjesmom. Ponedjeljkom od 20 do 21.30 sati u sklopu Opatijskog vremeplova nastupat će klape va Portiće.


Utorak je rezerviran za povijesna vozila. Od 19.30 do 20 sati ispred hotela Milenij predstavit će se prekrasni i izvrsno očuvani automobili iz svih povijesnih razdoblja.


Srijeda će slavne ličnosti opatijske prošlosti staviti u „uloge“ turističkih vodiča kroz poznatu i nepoznatu povijest grada. Kostimirane šetnje kroz povijest Opatije, na engleskom jeziku, svoj će „start“ imati u 20 sati na šetnici lungomare, ispod hotela Milenij.


Opatijski vremeplov proteklih godina bio je odlično prihvaćen kod posjetitelja grada, ali i kod samih Opatijaca, jer daje poseban doživljaj našim gostima i drugačiji pogled na prošlost i sadašnjost Opatije. Svi programi su besplatni, poručila je direktorica Turističke zajednice grada Opatija Suzi Petričić.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.