Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opatijsko Društvo "Naša djeca" niže međunarodne uspjehe

05.11.2015.

14:12

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Društvo "Naša djeca" zaslužno je što je Grad Opatija postao poznat i prepoznat u domeni dječjih prava i participacije u Europi i svijetu. Danas je u Opatiji održana prezentacija "Opatijska dječja prava i svijet podržava" na kojoj je DND prikazalo svoje međunarodne uspjehe.

DND Opatija i dječje gradsko vijeće Opatija, finalisti su nagrade za vodstvo u civilnom društvu, koju dodjeljuje organizacija "Child and Youth Finance International". Svečana dodjela bit će održana u Domu lordova u Londonu 10. prosinca. "To je jako veliko priznanje, još uvijek mislim da sanjam. Jako sam ponosna na svu našu djecu, na sve naše aktiviste, volontere, i na naš grad koji je prepoznao važnost dječjeg sudjelovanja i podršku programa za djecu," rekla je tajnica Društva Sanja Škorić

Društvo sudjeluje na brojnim međunarodnim konferencijama i ima brojne uspjehe. U svom ovogodišnjem izvješću Europska komisija je uvrstila Grad Opatiju kao primjer dobre prakse i to u dijelovima koji se odnose na evaluaciju zakona, politika i dječjeg sudjelovanja - najnoviji je to uspjeh kojem je doprinijelo Društvo. "Naša sredina je prepoznata kao sredina u kojoj se dječiji glas čuje i uvažava, a to je zalog za bolje sutra", zaključila je Škorić. Poslušajte razgovor koji je sa Sanjom Škorić vodila Marijana Smokvina:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.