Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Fužine sprema se za turističku sezonu, stiže novi izletnički vlak

10.05.2022.

10:35

Autor: Nenad Lučić

Stari izletnički vlak uskoro odlazi u povijest

Stari izletnički vlak uskoro odlazi u povijest

Foto: - / Općina Fužine

Zbog povezivanja nekoliko prirodnih atrakcija, poput jezera i spilje Vrelo, cestovni izletnički vlak važan je dio turističke ponude Općine Fužine.

Uskoro započinje ljetna sezona, pa su u Fužinama odlučili kupiti noviju opremu, a takvu je odluku sinoć većinom glasova podržalo Općinsko vijeće. S obzirom na očekivani turistički promet i broj najavljenih, izletničkih grupa za nadolazeću ljetnu sezonu, mislim da se radi o ulaganju koje će poboljšati jedan segment ponude u turizmu, smatra direktor KTD-a Fužine Dino Piljić


Time se, pridodaje, dugoročno rješavaju problemi, vezani uz učestale kvarove na starom vlaku, i za očekivati je da će on do početka sezone biti zamijenjen novim. Njegova je cijena, ističe načelnik Općine Fužine David Bregovac, 650 tisuća kuna, koji nije pobornik modela da lokalna samouprava i njezinom komunalno društvo dugoročno upravljaju vlakom, već priželjkuje da će taj segment ponude s vremenom postati zanimljiv poduzetnicima. Dok se to ne dogodi, Općina je, prema Bregovčevim riječima, dužna osigurati takvu ponudu, privlačnu gostima, i važnu za afirmaciju ostalih turističkih sadržaja Općine Fužine.

Izletnički vlak Fužine

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.