Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Fužine u problemima oko isplate izgradnje novog dječjeg vrtića

07.04.2020.

12:21

Autor: Nenad Lučić

Općina Fužine (Foto: Pixsell)

Općina Fužine (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Općina Fužine lani je izgradila novi dječji vrtić, pri čemu je šest od ukupno 9,5 milijuna kuna osigurala preko fondova Europske unije. Međutim, još uvijek je nejasno kada će nadležna državna agencija taj novac transferirati u općinski proračun.

Problem postaje vrlo ozbiljan, nakon što su, uslijed pandemije koronavirusa, proračunski prihodi osjetno smanjeni, a Općina Fužine financijske obveze, vezane uz vrtić, trenutačno pokušava servisirati kreditom. U novonastaloj situaciji kredit će iz mjeseca u mjesec biti sve teže otplaćivati, upozorava općinski načelnik David Bregovac:

Nama to sada predstavlja veliki problem, jer otplaćujemo kredit, da bismo isplatili izvođače radova. Trenutačno plaćamo ratu od 80 tisuća kuna s kamatama, s tim da se sada pojavila i ova pandemija, zbog koje su Općini smanjeni prihodi, a ona je ujedno i odlučila pomoći svojim gospodarstvenicima ukidanjem komunalne naknade i zakupa općinskih prostora. Nakon svega, dovedeni smo u situaciju da odgajateljicama, koje se trude i rade, sve teže isplaćujemo plaće, jer smo opterećeni otplatom kreditnih rata, ističe Bregovac.

Vrtić u Fužinama plaćanje, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.