Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Lokve: Dobra izletnička destinacija, ali zaostaje u smještaju

20.04.2017.

10:46

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Posljednju, sinoć održanu sjednicu aktualnog vijećničkog saziva Općine Lokve obilježila je rasprava o tome treba li lokalna samouprava osnovati vlastito trgovačko društvo za pružanje usluga u turizmu?

Suprotno SDP-ovom općinskom načelniku Toniju Štimcu, oporbeni HDZ smatra kako će ova zamisao, umjesto komercijalne koristi nositeljima turističke ponude, povećati i onako ozbiljne proračunske probleme te donijeti dodatne financijske obaveze lokalnoj samoupravi.

Naglasivši kako u Lokvama ne postoji turistička agencija koja bi ponuđačima smještaja i drugih sadržaja omogućila objedinjeno, a time i probitačnije predstavljanje na tržištu, općinski načelnik Toni Štimac svrhu osnivanja novog trgovačkog društva tumači ovako: "Ovo trgovačko društvo smo osnovali, uočivši da, kada govorimo o prodaji, nismo bili probitačni, pa očekujem da ćemo na taj način pokrenuti ono što nam najviše stagnira, a to je smještaj. Kao izletnička destinacija stojimo poprilično dobro, no u smještajnom dijelu smo jako loši. Ljudi pomalo počinju zatvarati apartmane, jer ne znaju kako pristupiti tržištu, preko agencija ili internetskim oglašavanjem, i nadam se da je upravo ovo potez kojim ćemo probleme riješiti."

Poslušajte izjavu:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.