Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Lokve: Kako riješiti problem parkiranja kamiona u središtu grada?

24.07.2019.

12:50

Autor: Nenad Lučić

Jedna od opcija - urediti poslovnu zonu uz autocestu Rijeka - Zagreb (Foto: ilustracija / Pixsell)

Jedna od opcija - urediti poslovnu zonu uz autocestu Rijeka - Zagreb (Foto: ilustracija / Pixsell)

Foto: - / -

Kako riješiti problem parkiranja teških kamiona na površini nedaleko zgrade općinske uprave, bilo je pitanje kojem su vijećnici Općine Lokve posvetili najviše pozornosti tijekom aktualnog sata jučer predvečer održane sjednice.

Odgovarajući na vijećničke primjedbe, općinski načelnik Toni Štimac je najavio kako bi problem u dogledno vrijeme mogao biti riješen projektnom prenamjenom prostora u središtu mjesta, koji vozači teretnih vozila trenutačno koriste kao parkiralište.

Za tu kamionsko parkiranje treba urediti druge lokacije poput poslovne zone uz staru cestu Rijeka - Zagreb, naglasio je načelnik Općine Lokve te potom detaljnije objasnio svoju zamisao. 

"Moja je ideja bila da parkiranje kamiona omogućimo u industrijskoj zoni jer na prostoru gdje se oni trenutačno nalaze planiramo urediti novi trg. Taj projekt omogućio bi premještanje teških vozila iz središta mjesta. Osobno smatram da je industrijska zona za to najpogodnija lokacija jer bi se tamo mogli ostavljati svi kamioni, čak i u slučaju da se radi o većem broju vozila", kaže Štimac. Poslušajte:

Štimac: Smjestiti kamione u industrijsku zonu, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.