Hrvatski radio

Radio Rijeka

09:30 / 03.11.2019.

Autor: Nenad Lučić / HRT Radio Rijeka

Općina Lokve priprema se za kongresni turizam

Lokvarsko jezero (Foto: Pixsell)

Lokvarsko jezero (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Opsežnim preuređenjem objekta Doma kulture i općinske uprave, Općina Lokve u Gorskom kotaru dogodine kreće u realizaciju projekta Društveno-kulturnog centra "Žaba". Projektom je predviđeno poboljšati prostorne uvjete za rad udruga te organizaciju gastronomskih događaja, poput "Žabarske noći".

U Lokvama se nadaju da će najavljeno ulaganje omogućiti i razvoj novih oblika turističke ponude. Turiste su u Općinu Lokve dosad privlačile prirodne ljepote Lokvarskog jezera, atraktivne spilje i izletišta Golubinjak, a općinski načelnik Toni Štimac vjeruje kako se u projektu društveno-kulturnog centra nazire razvoj još jednog sadržaja turističke ponude.

"Pokazuje se zanimljivim kongresni turizam. U Gorskom kotaru zasad ne postoje prostori, koji bi za spomenutu namjenu mogli primiti veći broj ljudi. Mi ovdje planiramo dvoranu za dvjestotinjak osoba, a tijekom realizacije zabavnih sadržaja u nju bi stalo i do 600 gostiju", rekao je Štimac.

Projektom je predviđeno opremanje dvorane ozvučenjem i drugim multimedijskim sadržajima, a zanimljiva za održavanje kongresa je i zbog planiranog uređenja prostora za prevoditelje.

Prva i pola milijuna kuna vrijedna faza radova je, podsjeća načelnik Štimac, realizirana uz potporu Ministarstva regionalnog razvoja te Primorsko-goranske županije, a nastavak posla većinom će se financirati europskim novcem.

"Potpisan je ugovor na 4,4 milijuna kuna. Vjerojatno ćemo morati ići u kreditno zaduženje, čekajući europski novac. Europa projekt financira s udjelom od 90 posto, što znači da naš desetpostotni udio iznosi oko 400 tisuća kuna. Nadam se da će projekt već iduće godine biti u visokoj fazi završenosti", ispričao je načelnik.

Dogodine će se uz budući društveno-kulturni centar u Lokvama uređivati i novi trg što će također pridonijeti turistički atraktivnom izgledu središta naselja. Poslušajte prilog Nenada Lučića:

Lokve, kongresni turizam u Lokvama, pripremio Nenad Lučić

Preuređenje zgrade općinske uprave i doma kulture, trebalo bi rezultirati dobitkom prostora, pogodnog za razvoj kongresnog turizma (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Preuređenje zgrade općinske uprave i doma kulture, trebalo bi rezultirati dobitkom prostora, pogodnog za razvoj kongresnog turizma (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.