Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Lokve: proračun manji za gotovo 3 milijuna kuna

05.12.2017.

09:55

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Zbog izostanka državnih potpora za planirani projekt preuređenja mjesnog Doma kulture u objekt Kulturnog centra, ovogodišnji plan prihoda Općine Lokve smanjen je sa 7 na 4,4 miijuna kuna. Takav su prijedlog proračunskog rebalansa jučer predvečer usvojili i općinski vijećnici.

Prijedlog proračunskog rebalansa usvojen je uz napomenu kako su se ostali prihodi proračuna tijekom godine ostvarivali sukladno očekivanjima. U Vijeću potom nije postignuto suglasje otpisu 332 tisuće kuna potraživanja koje, zbog zastare ili gašenja tvrtki, lokalna samouprava nije uspjela naplatiti od dužnika.

Prema riječima načelnika Općine Lokve Tonija Štimca, očekivalo se da će ovogodišnji proračunski prihodi biti poboljšani privlačenjem poduzetnika u općinsku poslovnu zonu, no posljednji takav pokušaj nije, na žalost, urodio plodom.

"Investitor, s kojim smo praktički bili pred potpisom ugovora, htio je raditi postrojenje za proizvodnju peleta. Međutim, nakon svega nije mogao osigurati potrebne količine sirovine od Hrvatskih šuma. Naime, moramo biti svjesni da ta sirovina ide u javnu nabavu i da je velik dio kvota već rasprodan. Znači, vjerojatno ćemo se morati odmaknuti od investitora koji se bavi drvnom masom, jer jednostavno on neće moći dobiti sirovinu, što je temeljna stvar da bi se uopće pokrenuo posao", kaže načelnik Štimac.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.