Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Matulji: načelnik Mario Ćiković s 52 posto glasova

03.04.2016.

21:47

Autor: Lea Domijan Fišter

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Mario Ćiković kao načelnik Općine Matulji te Eni Šebalj i Vedran Kinkela kao njegovi zamjenici, sa zajedničke liste SDP-a i HSU-a, naredih će godinu dana voditi Općinu Matulji. Na izbore u Matuljima izašlo je 35 posto birača, a Ćiković je osvojio 52 posto glasova.

U drugom  krugu glasovanja na prijevremenim izborima za čelne ljude lokalnih jedinica ove su nedjelje glasovali birači u Matuljima, Novoj Gradiški, Kolanu i Gvozdu.

Prema neslužbenim rezultatima Držanog izbornog povjerenstva najveći broj glasova u Općini Matulji osvojio je Mario Ćiković s 52,6 posto, dok je njegogov protukandidat Miodrag Šarac, koga su podržavale Nezavisna lista Željka Grbca, HDZ, Akcija mladih, HNS i Liburnijska stranka, osvojio je 46,15 posto glasova.

Glasovalo je 3.556 građana od ukupno 10.119 upisnih u birački popis, odnosno 35,14 posto. Nevažećih glasačkih listića bilo je manje od dva posto.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.