Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Mrkopalj želi postati prepoznatljiv nordijski centar

04.05.2019.

09:19

Autor: Nenad Lučić

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka

Foto: - / -

Općina Mrkopalj proslavila je svoj dan i blagdan svojih zaštitnika Filipa i Jakova. U proteklom razdoblju mrkopaljci se ponose ulaganjima u sportsku infrastrukturu, a u tom će smjeru i dalje: planira se razvoj centra za nordijsko skijanje Vrbovska poljana.

Središnji dio programa povodom blagdana Svetih Filipa i Jakova te dana Općine Mrkopalj priveden je kraju svečanom sjednicom Općinskog vijeća te dodjelom godišnjih priznanja lokalne samouprave u petak predvečer. Govoreći o najznačajnijim postignućima u proteklom razdoblju, mrkopaljski općinski načelnik Josip Brozović posebno se osvrnuo na realizirana ulaganja u sportsku infrastrukturu.

Na prostoru uz mjesnu osnovnu školu uređeni su novi tereni s atletskom stazom, a dodatnim je sadržajima obogaćen i prostor Rekreacijskog centra Zagmajna. Najambiciozniji sportsko-turistički planovi Općine Mrkopalj vezani su uz razvoj centra za nordijsko skijanje Vrbovska poljana, smještenog na 1.100 metara nad morem, pri čemu načelnik Brozović najvažnijim ocjenjuje uređenje prometnog pristupa do spomenute lokacije.

"Mi jesmo i još se više želimo pozicionirati kao nordijski centar. S tim ciljem smo pokrenuli izradu geodetske podloge za cestu od naselja Begovo Razdolje do Vrbovske poljane. Uspijemo li u tom dijelu, vjerujem da nam je po pitanju izgradnje nordijskog centra samo nebo granica. Zašto to mislim? Zato što tijekom protekle zime u Hrvatskoj nigdje nije bilo snijega, osim umjetnog na Sljemenu, a Vrbovska poljana je čak pet mjeseci bila pod snježnim pokrivačem i tamo su održana sva ovosezonska natjecanja skijaša trkača", govori Brozović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.