Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Omišalj putem web stranice omogućuje uvid u svoje financije

31.03.2020.

13:42

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Od danas, 31. ožujka 2020. godine, putem web stranice Općine Omišalj www.omisalj.hr moguć je uvid u sve financijske tokove Općine Omišalj, odnosno u isplate iz općinskog proračuna i to putem linka Transparentnost na naslovnici stranice.

Aplikacija pomoću koje su vidljivi svi troškovi i svi računi koje Općina Omišalj ima prema svim svojim korisnicima, od plaća zaposlenika, do detalja svakog javnog natječaja koje općina provodi dostupna je javnosti na stranicama www.omisalj.hr. Ovim postupkom Općina Omišalj šalje jasnu poruku da će tokom nadolazeće ekonomske krize stavljati naglasak na istinske političke reforme koje sprječavaju zlouporabe javnog novca te da će štititi svoje građane i svoja poduzeća od neefikasnosti i koruptivnog djelovanja, ističe Vuk Vuković iz Instituta sinergije znanosti i društva. 

Na novi način uvida u trošenje osvrnula se i načelnica Općine Omišalj Mirela Ahmetović koja ističe:

Naši napori u Omišlju tokom ove krize biti će usmjereni u pomoć našim poduzećima da prežive i našim radnicima da zadrže svoje poslove. Putem Programa potpune transparentnosti proračuna čitava javnost moći će vidjeti točno kako mi to uspješno radimo. Transparentno trošenje javnog novca i suzbijanje korupcije u svim porama našeg društva sigurna su mjera zdravog ekonomskog razvoja koji bi državi omogućio da u vremenima poput ovih efikasno zaštiti one najpogođenije. Samo pošteno upravljanje javnim novcem omogućava pravodobnu i potrebnu pomoć, zaključuje Ahmetović.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.