Hrvatski radio

Radio Rijeka

Općina Omišalj svojim stanovnicima daje uvid u svaku potrošenu kunu

20.12.2019.

11:27

Autor: Josip Krmpotić / HRT Radio Rijeka

Omišalj (Foto: Pixsell)

Omišalj (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Općina Omišalj prva je u Hrvatskoj, nakon Bjelovara, ali i jedna od prvih u ovom dijelu Europe, koja uvodi mogućnost pristupa kontrole apsolutno svake kune plaćene iz općinskoga proračuna. Kako kaže načelnica Ahmetović, cilj je razbiti famu o načelnicima i gradonačelnicima kao lokalnim šerifima.

"Želimo pokazati da je riječ većinom o poštenim ljudima, bez obzira na političke orijetacije, no kontrola trošenja i raspolaganja javnim novcem mora biti dostupna javnosti i nadamo se da će nas vrlo brzo slijediti i sve ostale jedinice uprave i samopurave u Hrvatskoj" ,rekla je Mirela Ahmetović i pojasnila kako i od kada će žiteljima biti dopstupan novi projekt

Na stranicama Općine Omišalj bit će dostupan link kojim će svi stanovnici općine moći od prvog tromjesečja 2020. godine pristupiti informacijama o svakoj kuni isplaćenoj iz proračuna općine. Pretraživanje transfera bit će moguće prema ključnoj riječi, iznosu, adresi tvrtke ili razdoblju u kojem su učinjeni. Poslušajte izjavu načelnice Ahetović:

Mirela Ahmetović, pripremio Josip Krmpotić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.