Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opera industriale - dinamična posveta riječkom buntu i avangardi

01.02.2020.

13:52

Autor: Nina Deranja / HRT Radio Rijeka

Proba Opere Industriale koja će biti izvedena na otvorenju Europske prijestolnice kulture (Foto: Pixsell)

Proba Opere Industriale koja će biti izvedena na otvorenju Europske prijestolnice kulture (Foto: Pixsell)

Foto: - / -

Rijeka je od danas Europska prijestolnica kulture. U centru grada, unatoč upornoj riječkoj kiši, odvija se većina planiranih zabavnih, umjetničkih i glazbenih programa, a publika u kabanicama i s kišobranima zainteresirano održava dobru i vedru atmosferu na 30-ak lokacija.

Večerašnji centralni dio otvorena EPK, bez obzira na kišu, bit će održan u riječkoj luci s počekom u 19:30 sati. No publika se u područje luke poziva i ranije, u 19 sati, a na pojedine lokacije u luci, poput Molo longa, treba doći već između 18 i 18:30 sati. 

Jedan od glavnih aktera spektakularne Opera industriale, riječki glazbenik i glumac Zoran Prodanović Prlja podijelio je s nama razmišljanja vezana uz svoj večerašnji nastup i riječku titulu Europske prijestolnice kulture. "Tehnički je vrlo zahtjevno koordinirati ovo mnoštvo izvođača, a ja se nadam da će ovo biti prilika da se otvore kanali kojima bi rijčki izraz mogao doći do šire publike", kaže Prlja. Detalje o Operi industriale donosi Nina Deranja:

Zoran Prodanović Prlja: Trema je prisutna!, pripremila Nina Deranja

Opera industriale - dinamična posveta riječkom buntu i avangardi, pripremila Nina Deranja

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.