Hrvatski radio

Radio Rijeka

Operni zbor riječkog kazališta u samoizolaciji, odgođeni programi

20.10.2020.

17:40

Autor: Ivan Ribarić

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Obavještavamo da su u HNK Ivana pl. Zajca potvrđena tri slučaja zaraze koronavirusom. Oboljeli od Covida-19 su iz Opernog zbora zbog čega su sve njegove članice i članovi, prema odluci epidemiologa, upućeni u samoizolaciju, ističu iz riječkog kazališta.

Priopćenje povodom pojave koronavirusa u riječkom kazalištu prenosimo u cjelosti:

Zbog toga, nažalost, u naredna dva tjedna nećemo biti u mogućnosti izvesti planiranu premijeru te reprize opere “Carmen”, kao ni Mozartov Requiem. 

Kako bismo izbjegli da se naše gledateljice i gledatelji drugih programa osjećaju nelagodno u Kazalištu, uprava HNK Ivana pl. Zajca je procijenila da je u ovoj situaciji najodgovornije i najkorektnije odgoditi i druge predstave koje su bile na repertoaru u ovome tjednu (Il vangelo del nemico 21.10., Plamteća voda od 22. i 23. 10. ) te ih izvesti naknadno, u što skorije vrijeme.

Dramski i baletni kazališni ansambli nastavljaju s radom i  pripremama novih kazališnih programa za studeni i prosinac. O nastavku programa sljedećeg tjedna i mogućim promjenama uskoro ćemo informirati javnost. Vidimo se uskoro ponovno u riječkom HNK. Sezona naslovljena "Opstanak" tek je započela. Našim kolegicama i kolegama, kao i svima drugima pogođenima epidemijom, želimo što brže ozdravljenje i oporavak.

Za sve dodatne informacije o rezerviranim i kupljenim ulaznicama za odgođene programe moguće je kontaktirati Ured prodaje ( tel. 355.924, 355.909; prodaja@hnk-zajc.hr) te blagajnu Kazališta (tel. 337.114; blagajna@hnk-zajc.hr).

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.