Hrvatski radio

Radio Rijeka

Opet spaljene "Novosti": sudjelovao i umirovljeni riječki novinar

12.09.2017.

15:26

Autor: Hina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Desetak članova Autohtone - hrvatske stranke prava okupili su se pred prostorijama Srpskog narodnog vijeća i u središtu Zagreba opet spalili primjerke tjednika "Novosti". Pri tome im je pomogao riječki umirovljeni novinar Nikola Krklješ, koji se predstavio pripadnikom srpske manjine.

Predsjednik A-HSP-a Dražen Keleminec tvrdi da je spaljivanje novina bilo poruka hrvatskoj vlasti da prekine financirati "Novosti" s 1,2 milijuna kuna godišnje jer to nisu novosti srpske manjine, nego "feralovaca".

Nikola Krklješ, koji je predstavljen kao riječki novinar u mirovini i koji je bio dopisnik "Večernjeg lista", "Slobodne Dalmacije", Tanjuga i Radio Zadra, pozvao je urednike tjednika "Novosti" da "stanu na loptu" jer su pretjerali.

"Odlučio sam podržati spaljivanje "Novosti" jer to nije tjednik kao što je nekada bio. Tada su "Novosti" bile tjednik naše srpske manjine, a danas to nije slučaj. Ovo što se sada piše ne ide u prilog srpskom narodu, a uvjeren sam ni hrvatskom", rekao je Krklješ.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.