Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:49 / 26.11.2020.

Autor: Ivan Ribarić

Oporba napustila sjednicu Skupštine PGŽ-a jer Boras Mandić nije dobio riječ

Zasjedanje Županijske skupštine u Opatiji prekinuto je zbog nedostatka kvoruma (Foto: PGŽ)

Zasjedanje Županijske skupštine u Opatiji prekinuto je zbog nedostatka kvoruma (Foto: PGŽ)

Foto: - / -

Županijska skupština PGŽ-a prekinuta je uoči početka dnevnog reda zbog nedostatka kvoruma. Nakon rasprave u aktualnom satu o smjeni bivšeg načelnika Županijskog stožera Marka Borasa Mandića, oporbeni su čelnici napustili sjednicu nakon što Borasu Mandiću nije dozvoljeno da se obrati skupštini.

Predsjednik skupštine Erik Fabijanić oporbi je objasnio kako prema zakonu nijedan pročelnik ili zamjenik bez županovog odobrenja ne može dobiti riječ na skupštini. Nezadovoljni takvom odlukom, oporbeni su čelnici uoči početka rasprave o prijedlogu proračuna napustili sjednicu koja bi se trebala nastaviti za tjedan dana. 

Sjednica Županijske skupštine Primorsko-goranske županije danas se zbog epidemioloških razloga održavala u Opatijskom hotelu Royal. 

Poslušajte izjavu zastupnika Akcije mladih Marija Alempijevića o razlozima zbog kojih je oporba napustila sjednicu i poslušajte reportažni prikaz:

Prekid Županijske skupštine PGŽ-a, pripremio Ivan Ribarić

Mario Alempijević o prekidu sjednice, pripremio Ivan Ribarić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.