Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oprez: jučer su zabilježena četiri sudara vozila i životinja na cesti

03.05.2018.

10:20

Autor: Tajana Petrović Čemeljić

Foto ilustracija: Maja Santosi / Pixsell

Foto ilustracija: Maja Santosi / Pixsell

Foto: - / -

Jučer su zabilježena četiri naleta osobnih vozila na životinje na cesti, javila je riječka policija. Oko 2:55 sati na cesti A7, kod tunela sv. Kuzam, pred osobno vozilo izletjele su dvije srne. Škoda kojom je upravljao 61-godišnji vozač udarila je u srne koje su uginule.

Materijalna šteta na vozilu cijeni se na oko 15.000 kuna. Na području Tršća i Mavrinaca također je došlo do sudara osobnih vozila sa srnećom divljači, a na području Nerezina osobno vozilo je udarilo u ovna. Ukupna materijalna šteta se cijeni na oko 31.000 kuna. Ozlijeđenih osoba nije bilo.

Policija vozačima savjetuje pojačani oprez na cestama, posebice u jutarnjim i večernjim satima te na prometnicama izvan naselja. Podsjećamo da vozač koji vozilom naleti na životinju na cesti, sukladno Zakonu o sigurnosti prometa na cestama, odgovara prekršajno, ukoliko se utvrdi da je do naleta na divljač došlo zbog kršenja prometnih propisa ili neprilagođene brzine kretanja.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.