Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oproštaj od kolegice Agnese Superine: "Nedostaješ nam!"

12.10.2015.

14:43

Autor: Ivica Vrkić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Članovi obitelji, prijatelji, kolege i brojni pripadnici talijanske nacionalne zajednice Rijeke, Primorje, Istre i Trsta oprostili su se danas na komemorativnom skupu u Zajednici Talijana od Agnese Superine, dugogodišnje novinarke i urednice Talijanske redakcije Radio Rijeke.

Novinarsku karijeru započela je u listu "La Voce del Popolo" i mjesečniku za djecu "Il Pioniere" novinarsko-izdavačke kuće Edit, da bi 1974. započeo njen rad na Radio Rijeci kojoj je ostala vjerna do umirovljenja godine 2009.

Od Agnese Superine se toplim riječim oprostila, između ostalih, i predsjednica Gradskog vijeća Rijeke Dorotea Pešić-Bukovac: "Pamtit ćemo je kao dugogodišnju članicu Gradskog vijeća grada Rijeke te članicu Gradskog Odbora za pitanja talijanske nacionalne manjine. S gospođom Agnese uvijek smo rado surađivali i iznimno je cijenili."

Agnese Superina je u dva uzastopna mandata izabrana i za predsjednicu riječke Zajednice Talijana, a bila je i dopredsjednica Skupštine Talijanske Unije, u čije se ime tužnom skupu obratio njezin predsjednik Furio Radin: "Mogu samo reći da su Zajednica Talijana, Talijanska unija i cijela Rijeka ponosni što su kraj sebe imali osobu kao što je Agnese Superina. Njena je posvećenost pravima i životu talijanske nacionalne zajednice bila beskrajna. Zbog toga nam nedostaje - osobno, nedostaje meni, i nedostaje cijeloj talijanskoj nacionalnoj zajednici."

Naša kolegica Agnese Superina preminula je u Rijeci, u srijedu 7. listopada u 67. godini života, nakon što se nekoliko godina hrabro borila sa zloćudnom bolešću. Posljednji ispraćaj održan je na riječkom groblju Kozala u krugu obitelji.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.