Hrvatski radio

Radio Rijeka

Oproštaj od Miroslava Bajzeka, bivšega glavnog urednika Novog lista

15.03.2016.

15:05

Autor: Damir Pijaca

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U povodu smrti dugogodišnjega novinara i glavnog urednika Novoga lista Miroslava Bajzeka, danas je u riječkoj gradskoj vijećnici održan komemorativni skup. Za riječki dnevnik Bajzek je radio pune 23 godine, a kao glavni urednik, od 1961. do 1968. godine, potpisao je 2344 broja Novog lista.

Obitelj, prijatelji, kolege, suradnici – svi su se okupili na ispraćaju čovjeka koji je, u nekadašnoj Skupštini Općine Rijeka, od 1972. godine, bio i na poslovima međunarodne suradnje, podsjetio je riječki gradonačelnik Vojko Obersnel. Posebno dobru suradnju ostvario je s gradom prijateljem Rijeke, japanskim Kawasakijem, rekao je gradonačelnik.

Kao novinar, bio je jedan od onih koji mijenjaju vizuru života uopće, a Bajzek je to činio od 1948. punih 65 godina, istaknuo je glavni urednik Novoga lista Nenad Hlača. Time nije utjecao samo na novine, već i na cijeli ovaj kraj kakav je danas, naglasio je Hlača.

Miroslav Bajzek preminuo je u Rijeci, u 87. godini života. "Bio je jednostavno dobar, jednak sa svima. Takav je bio Miroslav Bajzek", rekla je Veronika Grbac, predsjednica  riječkog Ogranka umirovljenih novinara Hrvatskoga novinarskog društva. Na komemorativnom skupu bio je Damir Pijaca:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.