Hrvatski radio

Radio Rijeka

Optužen Riječanin koji je četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku

12.03.2019.

17:34

Autor: Hina

Foto: Pixsell

Foto: Pixsell

Foto: - / -

Protiv 49-godišnjeg Riječanina, koji je četiri godine u stanu skrivao mrtvu majku kako bi u njezino ime primao doplatak za pomoć i njegu, podignuta je optužnica, priopćilo je Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci.

Općinsko državno odvjetništvo u Rijeci također navodi da je okrivljenik nedostupan hrvatskom pravosuđu pa je predloženo da mu se sudi u odsutnosti.

Okrivljen je za kažnjiva djela povrede mira pokojnika, prijevare i dovođenja u opasnost života i imovine. Od rujna 2014. do rujna 2017. mrtvu majku, prekrivenu dekama i drugim otpadom, skrivao je u stanu te je od riječkoga Centra za socijalnu skrb primao naknadu od 500 kuna na mjesec. Na taj je način pribavio 24 tisuće kuna, stoji u optužnici. Tereti ga se i da je 22. srpnja 2017. izazvao požar u stanu kako bi prikrio svoje postupke prošlih godina. Požar se proširio na gornje etaže zgrade, a zaustavili su ga brzom intervencijom vatrogasci riječke Javne vatrogasne postrojbe. 

Pokojna Milka Ungar, koja je živjela sa sinom, nekoliko se godina nije pojavljivala, a sin je tvrdio da je otišla u Liku. U njezino ime primao je novac od poštara. Nestao je odmah nakon požara, a tvrtka koja upravlja zgradom organizirala je čišćenje stana deset dana nakon požara. Tad je na trosjedu pod dekama i gomilom otpada pronađeno mumificirano truplo. Po nekim informacijama, optuženi Fabian Ungar je u Njemačkoj.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.