Hrvatski radio

Radio Rijeka

Ormar priča Udruge Portić - doniranje u tijeku!

17.09.2019.

12:45

Autor: Tatjana Sandalj

Već pristigle knjige i slikovnice za ormar priča na riječkom Trgu sv. Barbare (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Već pristigle knjige i slikovnice za ormar priča na riječkom Trgu sv. Barbare (Foto: Tatjana Sandalj / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

U Udrugu za promicanje dobrobiti djece Portić u Rijeci stigle su prve donacije dječjih knjiga i slikovnica koje će mjesto naći u ormaru priča, a taj će, od listopada, biti na Trgu sv. Barbare u Rijeci postavljen kao dio projekta "Trg svete Barbare djeci".

U Udruzi Portić i dalje prikupljaju knjige i slikovnice, a donacije u njihov prostor na Trgu sv. Barbare 5/1 možete donijeti i u četvrtak 19. rujna od 17 do 19 sati.

Na riječkom trgu bit će postavljene klupe i posude s cvijećem, a onda i ormar iz kojeg će prolaznici moći posuditi knjigu i u ugodnom okruženju pročitati priču.

Tako uređen Trg svete Barbare bit će javnosti predstavljen, planirano je, u subotu 12. listopada.

Sve skupa radi se radi poticanja čitanja od najmlađe dobi, a realizira se uz potporu sudioničkog programa Civilne inicijative koju provodi RiHub u sklopu projekta Rijeka 2020 - Europska prijestolnica kulture.

Hoće li projekt biti zaključen otvaranjem ormarića priča korisnicima i što s knjigama kada bude padala kiša, doznali smo od voditeljice ureda Udruge Portić Patricie Sečen, poslušajte:

Skupljamo knjige i slikovnice za Portićev ormar priča, pripremila Tatjana Sandalj

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.