Hrvatski radio

Radio Rijeka

14:56 / 15.03.2017.

Autor: Boris Kanazir

Oružje i droga na granici, Talijanka u Opatiji noćila bez plaćanja

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Granična policija zaustavila je u ponedjeljak navečer na prijelazu u Rupi mladića iz BiH u osobnom automobilu, u kojem je pronađeno vatreno oružje i marihuana. Talijanska je državljanka, pak, u Opatiji uhićena i spriječena u trećem pokušaju boravka u hotelu bez plaćanja.

Djelatnici granične policije i Službe organiziranoga kriminaliteta PU primorsko-goranske u suradnji s Ravnateljstvom policije dovršili su kriminalističko istraživanje nad 22-godišnjim državljaninom Bosne i Hercegovine zbog sumnje da je počinio kaznena djela iz domene organiziranoga kriminaliteta. Policija ga je u ponedjeljak navečer zatekla na graničnom prijelazu Rupa, kuda je pokušao izići iz Hrvatske, i privela sumnjajući da u automobilu ima nedozvoljene predmete.

U kriminalističkom istraživanju policija je dobila nalog za pretragu osobnoga vozila od suca istrage Županijskoga suda u Rijeci te u njemu pronašla tri automatske puške, pištolj, 49 komada streljiva te paket marihuane težak 1099 grama. Osumnjičeni 22-godišnjak kazneno je prijavljen mjerodavnom državnom odvjetništvu zbog sumnje da je počinio kaznena djela nedozvoljenoga posjedovanja, izrade i nabavljanja oružja i eksplozivnih tvari te neovlaštene proizvodnje i prometa drogama. Predan je pritvorskom nadzorniku.

Opatijska policija uhvatila je Talijanku koja je u dva navrata protekle godine boravila u hotelima bez da podmiri račune, a to je nedavno pokušala učiniti i treći put. Kriminalističkim istraživanjem utvrđeno je da je 38-godišnjakinja počinila kaznena djela prijevare tako što je nakon nekoliko dana boravka hotela otišla bez da to i plati.

Zahvaljujući dobroj suradnji te pravodobnoj dojavi djelatnika hotelskih kuća početkom ovoga tjedna talijanska državljanka spriječena je u pokušaju da navedeno ponovi u još jednom od opatijskih hotela. Hotelska tvrtka ovim kaznenim djelima oštećena je za oko 3900 kuna. Uz prijavu mjerodavnom državnom odvjetništvu, osumnjičena će biti predana pritvorskom nadzorniku.