Hrvatski radio

Radio Rijeka

OŠ Ivana Gorana Kovačića u Vrbovskom proslavila 230 godina

18.03.2016.

14:22

Autor: Nenad Lučić

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Tradicija školstva na području Vrbovskog duga je 230 godina. Vrijedna obljetnica je u protekla dva tjedna obilježena nizom prigodnih manifestacija. Završna svečanost održana je jutros u vrbovštanskoj Osnovnoj školi Ivana Gorana Kovačića.

Iako područje Grada Vrbovskog čine brojna i raštrkana naselja, može se reći da je u kraju, gdje obrazovna tradicija traje dulje od dva stoljeća, i taj problem optimalno riješen mrežom područnih odjela Osnovne škole Ivana Gorana Kovačića.

Ravnatelj Anton Burić kaže da u svojem sastavu škola ima osam područnih odjela: tri osmorazredne i pet četverorazrednih škola. Neke od njih su ugrožene i u njima će dogodine biti samo dvoje djece. Ipak, nada se da će povoljnija gospodarska klima utjecati i na demografsku sliku Vrbovskoga.

Jedna od posebnosti OŠ Ivana Gorana Kovačića je u tome što svojim nastavnim sadržajima, ali programom proslave vrijedne obljetnice odražava multikulturalnost Vrbovskog: uče se čak tri vjeronauka - katolički, pravoslavni i baptistički, ponosno ističe ravnatelj Burić.

Višednevnim programom proslave nastavnici i učenici nastojali su gostima i stanovnicima Grada Vrbovskog omogućiti da bolje upoznaju njihovu školu kojoj je danas vrijednu obljetnicu čestitao i zamjenik župana Primorsko-goranske županije Petar MamulaPoslušajte prilog:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.