Hrvatski radio

Radio Rijeka

OŠ Klana: prva faza digitalizacije

24.02.2016.

14:27

Autor: Lea Domijan Fišter / Tatjana Sandalj

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Osnovna škola Klana je među prvih 20 škola u Hrvatskoj u kojima se provodi nacionalni strateški pilot projekt "e-škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola". Prvu fazu digitalizacije slijedi druga, a to znači nova znanja i za učenike i za učitelje.

Zamjenica primorsko-goranskog župana Marina Medarić i županijska pročelnica za odgoj i obrazovanje Edita Stilin sudjelovale su na predstavljanju predstavlja projekta "e-škole: Razvoj sustava digitalno zrelih škola."

U prvoj fazi provedbe projekta izgrađena je lokalna žična i bežične mreža, škola je povezana na brzi internet, učionice su opremljene računalnom opremom te su nastavnici educirani o načinu korištenja opreme i mreže. Primorsko-goranska županija je, kao osnivač škole, imenovala e-tehničara za razvoj projekta. Slijedi informatizacija poslovnih procesa u školi, sustavno uvođenje informatičko-komunikacijske tehnologije u procese učenja i poučavanja, uključujući izradu digitalnih nastavnih sadržaja, metoda i alata.

Osnovna škola Klana odabrana je među prvih 20 škola u Hrvatskoj u kojima se provodi nacionalni strateški pilot projekt e-škole. Cilj je razviti sustav informatiziranih i digitaliziranih škola s kompetentnim nastavnicima i učenika konkurentnim na tržištu rada i u nastavku školovanja. Poslušajte izjavu pročelnice Stilin:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.