Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osigurano postojanje riječkog meteo centra i u ovoj godini

12.07.2016.

16:35

Autor: Marijana Smokvina

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

Bez novčane pomoći Primorsko-goranske županije, Grada Kastva i Grada Opatije danas ne bi bilo Pomorskog centra Rijeka. Potpisan je ugovor o nastavku sufinanciranja projekta riječkog meteorloškog ureda i za ovu godinu.

Riječ je o nastavku projekta koji je prošle godine inicirala Radio Rijeka i koji je omogućio nastavak rada riječkog Pomorskog centra. Ravnateljica Državnog hidrometeorloškog zavoda Nataša Strelec Mahović istaknula je iznimni značaj ovakvog vida suradnje. Uspjeli su zaposliti dvoje mladih ljudi, uvesti i upozorenja na opasne pojave na moru u sklopu meteoalarma, 24 satnu službu, čime je povećana sigurnost nautičara, ali i građana u slučaju nekih vremenskih nepogoda.

Dva nova djelatnika Danijela Vlašić i Igor Horvat, uz Ivana Novaka čine riječki meteorloški trojac, a Novak podsjeća da suradnja s Radio Rijekom traje već više od dvadeset godina. Građani su navikli na određeni standard usluge i centar u Rijeci je specijaliziran za lokalne prognoze, ističe.

Županija te gradovi Kastav i Opatija su za rad Pomorskog centra Rijeka za ovu godinu osigurali 128.660 kuna. Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.