Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osloboditi Gorane plaćanja goranskoga dijela autoceste!

29.01.2018.

10:49

Autor: Josip Krmpotić

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: Josip Krmpotić / Radio Rijeka

Foto: - / -

Ako se tunelarina ne naplaćuje za vožnju kroz tunel Sv.Ilija na području Imotske krajine, onda se ne mora naplaćivati ni vožnja tunelom kroz Učku, ni Krčki most, rekli su članovi Unije Kvarnera, Norbert Mavrinac i Đanino Sučić.

Također, za sve stanovnike Gorskog kotara mora se naći način za oslobađanje plaćanja vožnje dijelom autoceste Rijeka-Zagreb, koja prolazi njihovim krajem.

To bi bio pravi način razvoja i sigurnost opstanka ljudi u Gorskome kotaru, a i potvrda spoznaje da svi u Hrvatskoj imamo pravo na iste startne piozicije, bez obzira o čemu se radilo. Tim više što su i Krčki most i tunel Učka odavno kao građevine isplaćeni, držimo da je ovaj "porez na rođenje", temeljem kojega jedini u Hrvatskoj plaćamo dvotračni most i jedini tunel, mora biti ukinut - rekli su članovi Unije Kvarnera, Norbert Mavrinac i Đanino Sučić te dodali:

"Nama nije jasno zašto Gorski kotar nije demografski ugrožen, a Imotska krajina je, dakle smatramo da naši Gorani imaju ista prava i da su u istoj poziciji kao i taj dio Hrvatske. Od Vrbovskog, od Bosiljeva do naplatnih kućica na Grobniku - s time bi se poboljšala kvaliteta života u Gorskome kotaru i sav novac koji bi išao na održavanje ovih cesta, mogao bi se utrošiti na održavanje autoceste na toj dionici", zaključuju.

Poslušajte:

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.