Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osma godina književnog susreta "Od gora do mora"

15.10.2019.

11:04

Autor: Nenad Lučić

Idejni začetnik i organizator književnih susreta Davor Grgurić (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Idejni začetnik i organizator književnih susreta Davor Grgurić (Foto: Nenad Lučić / HRT - Radio Rijeka)

Foto: - / -

Može li Gorskog kotara biti više u književnosti te kako pokušati utjecati da se o tom kraju češće piše? Tražeći odgovore na ta pitanja goranski pisac Davor Grgurić je ove godine osmi put organizirao petodnevni, međunarodni susret "Od mora do gora".

Na susretu se okupilo osmero književnika iz Hrvatske i Slovenije koji će, do kraja tjedna, održati desetak prigodnih druženja u knjižnicama i školama na područjima Delnica, Vrbovskog, Skrada, Lokava i Brod Moravica.

Naglašavajući kako je osmogodišnja provedba projekta "Od mora do gora" dala željene rezultate, organizator književnih susreta Davor Grgurić tumači da nastoji privući kvalitetne i poznate autore da bi kasnije u svojim djelima pisali o Gorskom kotaru.

"Poznatim književnicima pružam priliku da upoznaju Gorski kotar kakvog ranije nisu doživjeli i poznavali, a istovremeno njihov rad nastojim približiti goranskoj književnoj publici", zaključio je Grgurić. Poslušajte: 

Grgurić: književnici moraju upoznati Gorski kotar, pripremio Nenad Lučić

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.