Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osmi mart u Rijeci: Javno scensko čitanje “Čitanje NJE: Sigurna kuća”

28.02.2023.

11:26

Autor: Matea Krmpotić

"Noćni marš za 8. mart"

"Noćni marš za 8. mart"

Foto: Arhiva/Goran Kovacic / PIXSELL

Povodom obilježavanja Međunarodnog dana žena, 08.03.2023. u riječkoj Filodrammatici u 19h, u sestrinskoj suradnji udruge SOS Rijeka i članica projekta ‘6 glumica traži autora’, održat će se javno scensko čitanje "Čitanje NJE: Sigurna kuća"

"Čitanje NJE: Sigurna kuća" režirao je Dario Harjaček, a izvest će ga glumice Erna Rudnički, Tara Rosandić, Tana Mažuranić, Lana Vatsel i glumac Domagoj Janković.


"Sigurna kuća" kompilacija je kratkih drama "Ljubavne pjesme za dobre djevojčice" dramatičarke Rone Žulj, "Tri kuće Svjetlane P." dramatičarke Beatrice Kurbel i "Ti si moja" studentice dramaturgije Ane Perković.


Ovo su prve namjenske drame kreirane unutar projekta 6 glumica traži autora.


U sklopu rada na dramama, autorice su razgovarale sa štićenicama Sigurne kuće za žene u Bjelovaru. Tekstovi su inspirirani njihovim istinitim pričama.


Nakon izvedbenog programa "Čitanja NJE" slijedi predavanje "Zašto ne ode(š)?" Lorene Zec, mag.psych. i Ive Čatipović, mag.iur. iz udruge SOS Rijeka - centra za nenasilje i ljudska prava, koje će nam približiti problematiku borbe s nasiljem nad ženama iz svojeg dugogodišnjeg iskustva rada sa žrtvama.


S obzirom na ograničenja dvorane, potrebno je rezervirati svoje mjesto tako da ispunite upitnik na poveznici.


Ulaz je besplatan.

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.