Hrvatski radio

Radio Rijeka

Osniva se Centar za rehabilitaciju osoba s invaliditetom u Rijeci

07.10.2015.

15:22

Autor: Olivera Vinković

HRT logo

HRT logo

Foto: HRT / HRT

U Salonu Grada Rijeke potpisan je ugovor o osnivanju Centra za profesionalnu rehabilitaciju u Rijeci. To je ustanova koja će služiti za organiziranje i izvođenje profesionalne rehabilitacije osoba s invaliditetom s područja grada Rijeke, Primorsko-goranske, Ličko-senjske i Istarske županije.

Ugovor su potpisali ministar rada i mirovinskog sustava Mirando Mrsić i gradonačelnik Rijeke Vojko Obersnel. "Postojanje Centra za profesionalnu rehabilitaciju za osobe s invaliditetom smatramo izuzetno značajnim. Naravno, nije dovoljno skrbiti o osobama s invaliditetom samo u onom socijalnom segmentu, nego je najveća skrb i najveći učinak prema njima kroz profesionalnu rehabilitaciju vratiti u normalan život, odnosno u normalno sudjelovanje u procesima rada," rekao je gradonačelnik Obersnel. 

Nakon današnjeg potpisa i nakon što se riješe administrativne aktivnosti očekuje se da bi Centar s radom mogao početi krajem ove ili početkom iduće godine. Centar za rehabilitaciju djelovat će na adresi Lošinjska 16. "Naš cilj je da umjesto da ih šaljemo u invalidsku mirovinu da ih profesionalno rehabilitiramo, da im damo druge kompetencije, druga zvanja i da nastave dalje raditi kao punopravni članovi naše zajednice," zaključuje Mrsić. Poslušajte izjave:

 

Programe Hrvatskoga radija slušajte na svojim pametnim telefonima i tabletima preko aplikacija za iOS, Android i Huawei.